POPŻ - PODPROGRAM 2016 – PODSUMOWANIE

PODPROGRAM 2016 – PODSUMOWANIE

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Grudziądzu.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 427 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    23,09463 tony żywności,
    2.031 paczek żywnościowych
  5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań zorganizowane były  łącznie 3 warsztaty edukacyjne, w których wzięły udział 49 osób.
  6. Rodzaje warsztatów:
    Żywieniowe  - 1 spotkanie dla 17 uczestników,
    Kulinarne – 2 spotkania dla 32 uczestników.